KOTAN, EMEKÇİLERLE OMUZ OMUZA: ÇANDIR FASULYESİ HASADI SEVİNÇLE YAPILDI
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Yarbaşçandır Mahallesi’nde gerçekleştirilen Çandır Fasulyesi hasadına işçilerle birlikte katıldı. Hasat alanında emekçilerle sohbet eden Kotan, “Göreve geldiğimizden bu yana üretimi iki katına çıkardık. Amacımız Çandır Fasulyemizi tüm dünyaya tanıtmak” dedi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, ilçeye değer katan Çandır Fasulyesi hasadında işçilerle birlikte tarlaya girdi. Yarbaşçandır Mahallesi’nde belediyeye ait 5 dönümlük alanda yapılan üretimle ilgili bilgi veren Kotan, “Bu yıl 1 tona yakın ürün elde edeceğiz. Fasulyelerimizin bir kısmı tohumluk olarak kullanılacak, bir kısmı ise çiftçimize dağıtılacak” ifadelerini kullandı.
Üretimin her geçen yıl arttığını vurgulayan Kotan, “Göreve geldiğimizden bu yana üretim iki katına çıktı. Çandır Fasulyemizin ekonomik değerini artırdık, artık restoranlarımızda da büyük talep görüyor” dedi.
Hasat sırasında işçilerle birlikte çalışan Başkan Kotan, onlara içecek ikramında bulunarak emekleri için teşekkür etti.
Coğrafi İşaret süreci hakkında da bilgi veren Kotan, “Akdeniz Üniversitesi ile birlikte başvurularımızı tamamladık. En kısa sürede Coğrafi İşareti almayı bekliyoruz” diye konuştu.
Yarbaşçandır Mahalle Muhtarı Abdullah Harmankaya ise, “Cem Başkanımız şenliği yaylamıza taşıyarak bölgeye değer kattı. Üretimimiz 500 kilodan 1 tona çıktı. Fasulyemizi yerinde tanıtan bu destek bizim için çok anlamlı” dedi.
- Konyaaltı Belediyesi
- Cem Kotan
- Antalya Basın
- #Magazintime
- Antalya Haber
- Çandır Fasulyesi
- hasat zamanı
- yerel üretim
- tarım
- Şehrim Antalya