GASTROANTALYA’DA MİKSLOJİ HEYECANI BAŞLIYOR

Antalya, gastronomi dünyasının merakla beklenen etkinliği GastroAntalya ile 16 Kasım Pazar günü misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

28 Eki 2025 - 12:17 YAYINLANMA
GASTROANTALYA’DA MİKSLOJİ HEYECANI BAŞLIYOR

Festivalin açılışını yapacak miksoloji yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel bartenderları bir araya getiriyor.

 

Yarışmacılar, özgün kokteyl tarifleriyle jüri karşısına çıkarak en yaratıcı sunumu ve lezzeti ortaya koymak için kıyasıya rekabet edecek. “Doğadan Bardağa: Sürdürülebilir Lezzetler” temasıyla yarışmada yerel ve mevsimsel ürünler öne çıkarılırken, sürdürülebilirlik, tat dengesi ve sunum estetiği kriterleri esas alınacak.

 

GastroAntalya Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Yüregir, etkinliğin sektörde yenilikçi yaklaşımları desteklediğini belirterek, “İlk üçe giren bartendarlar Moldovo’da özel eğitim fırsatı elde edecek ve uluslararası alanda temsil hakkı kazanacak” dedi.

 

Miksoloji Bölüm Başkanı Mehmet Ciğer ise yarışmayı, gastronomi ile miksolojiyi, kültür ile yaratıcılığı buluşturan bir vizyon olarak nitelendirerek, “Amacımız Türk miksolojisinde yeni bir sayfa açmak ve geleceğe ilham bırakmak” ifadelerini kullandı.

 

Yarışma sonunda dereceye giren kokteyller, GastroAntalya özel yayınında yer alacak ve kazanan bartendarlar, edindikleri deneyimleri Türkiye’deki meslektaşlarıyla paylaşarak sektörde yeni bir ilham zinciri yaratacak.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: