KUMLUCA’NIN GASTRONOMİ HAZİNELERİ TESCİL YOLUNDA
Antalya’nın Kumluca ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucunda ilçeye özgü 4 ürün için coğrafi işaret başvurusu gerçekleştirildi.
Kaymakam Bahadır Güneş başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen komisyon, Kumluca’ya özgü ürünlerin tespiti ve korunması amacıyla yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Kaymakam Güneş’in başkanlık ettiği, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı, belediye ve basın temsilcilerinden oluşan komisyon yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü çalışmaların sonucunda 4 ürünün coğrafi işaret alması için gerekli başvuruları tamamladı.
Kumluca’ya has meyve, sebze ve yemek çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla başlatılan süreçte; İnce patlıcan yemeği, Beydağı fasulyesi, Urgan fasulye, Bamya yemeği, Civge yemeği, Köle, Çaltı dolma biberi, Kuzca çakısı, Kiriş, Alakır alası ve Diken kahvesi gibi ürünlerin tescil için değerlendirildiği bildirildi.
Yapılan ilk toplantıda belirlenen bu 11 üründen 4’ü için gerekli koşulların tamamlanmasıyla resmi başvuruların ilgili kurumlara iletildiği açıklandı.